Què és Sentim les llibreries?

Sentim les llibreries va nàixer en 2020, en el context de la pandèmia del covid19, com un amic invisible solidari i destinat a fer costat a les llibreries valencianes.

Inscrivint-te en Sentim les llibreries estàs promovent la lectura i el comerç local. A més estàs insuflant vida a les llibreries, que tant aporten als nostres barris i que ara es veuen tan amenaçades per les grans plataformes de venda. A més, rebràs un llibre que triaran el teu amic o amiga invisible i el teu llibreter o llibretera especialment per a tu, de manera que es genera un intercanvi de lectures entre persones desconegudes, però unides pel seu amor pels llibres.

La intenció de la iniciativa és motivar la lectura però també la relació entre llibreters i lectors, de manera que també es reforce el caràcter de prescriptors de llibres dels qui estan darrere del taulell, davant de la incapacitat que tenen les grans plataformes de dur a terme aquest paper.

Història i equip..

La primera edició de Sentim les llibreries va ser gestionada per un equip de voluntàries: la gestora cultural i escriptora María Bastarós (creadora del projecte), Luci Romero (llibretera de Bartleby), la poeta Paola Muñoz i la il·lustradora Sara Luz. Amb més de 2.000 participants, la iniciativa va ser un èxit per a usuàries i llibreries. En 2021, la fundació FULL va possibilitar que continuara la iniciativa i que s'obrira a tot el territori valencià, i es va sumar a l'equip la gestora cultural Xus Bernabeu.

Cada any sumem més llibreries (unes 90 ) i també més participants (unes 4.000) la qual cosa ha donat l'espenta necessària per a convertir Sentim les llibreries en una cita clau per a la difusió cultural a València. En les últimes edicions, l'equip ha continuat creixent: comptem amb Alejandro Fernández com a programador; Irene Herreras, que gestiona tota la comunicació del projecte i Laura Cuello, que anima les il·lustracions.

Cada any vesteix l'acció una il·lustradora diferent:

  • 2020: Sara Luz
  • 2021: Alba Casanova
  • 2022: Inma Carpena
  • 2023: Andrea Oliva
  • 2024: Àfrica Pitarch

Anima't a formar part de la nostra història!

Inscripció Participants

Preguntes Freqüents