Què és Sentim les llibreries?

Sentim les llibreries va nàixer en 2020, en el context de la pandèmia del covid19, com un amic invisible solidari i destinat a fer costat a les llibreries valencianes.

Inscrivint-te en Sentim les llibreries estàs promovent la lectura i el comerç local i insuflant vida a les llibreries, que tant aporten als nostres barris i que ara es veuen tan amenaçades per les grans plataformes de venda. A més rebràs un llibre triat entre el teu amic/a invisible i el teu llibreter/a especialment per a tu, generant-se un intercanvi de lectures entre persones desconegudes però unides pel seu amor cap als llibres.

La intenció de la iniciativa és motivar tant les compres com la relació entre llibreter/a i lectors/es, reforçant el caràcter de prescriptors de llibres dels qui estan darrere del taulell enfront de la incapacitat de les grans plataformes per a complir amb aquest paper.

Història i equip..

La primera edició de Sentim les llibreries va ser gestionada per un equip de voluntàries: la gestora cultural i escriptora María Bastarós (creadora del projecte), Luci Romero (llibretera de Bartleby), la poeta Paola Muñoz i la il·lustradora Sara Luz. Amb més de 2.000 participants, la iniciativa va ser un èxit per a usuàries i llibreries. En 2021 la fundació FULL va possibilitar la seua continuïtat i la seua obertura a tot el territori valencià, sumant-se a l'equip la gestora cultural Xus Bernabeu i la il·lustradora Alba Casanova. Més de 3.000 persones van formar part d'aquest gran amic invisible, donant l'espenta necessària per a convertir Sentim les llibreries en una cita clau per a la difusió cultural a València. En aquesta nova edició comptem, a més, amb el programador Alejandro Fernández, el community manager Manuel Mansergas i la il·lustradora Inma Carpena.

Anima't a formar part de la nostra història!

Inscriu la teva Llibreria

Preguntes Freqüents